HELL 23. Miskolc Rallye

R2 - Balogh Balázs: Izgatottan várjuk a hazai versenyünket

Létrehozva 2016. április 29. (péntek)

Balogh Balázs: Izgatottan várjuk a hazai versenyünketBalogh Balázs és Danku Miki egy Domaháza-Zabar sprinttel melegített a Miskolc Rallye-ra a hétvégén, ami érthető is, hiszen a frissen összeült páros új gumikkal és egy versenyen keveset használt Ladával vág neki a hétvégi hazai versenyének. Balázs izgatott, szeretne jól szerepelni az otthoni közönség előtt, de élénken élnek még benne a tavalyi emlékek is, amikor egy karnyújtásnyira voltak a céltól, mégsem értek el odáig. Most nagyon szeretnének a Miskolc Rallye végén a dobogón ünnepelni. Balogh Balázst, azaz Csigolyt kérdeztük egri kalandjaikról és miskolci terveikről.

Bővebben...

R2 - Gyorsriportok verseny előtt

Létrehozva 2016. április 29. (péntek)

R2 - Gyorsriportok verseny előtt55 versenyzőpáros neve szerepel a Rallye2 mezőnyében a 22. Miskolc Rallye nevezési listáján. A Rallye2-re ezúttal 6 gyorsasági szakasz és mintegy 87 versenykilométer vár a vasárnap reggeli rajt után. A Rallye2 versenyzőit szombaton délelőtt kérdeztük, hogy milyen tervekkel vágnak neki az év második versenyhétvégéjének.

Bővebben...

R2 - Szeretnénk megrángatni a hondások bajszát

Létrehozva 2016. április 27. (szerda)

Szeretnénk megrángatni a hondások bajszátEgerben, a bátori elágazásban gondolta úgy Tóth PistiX és Sillye Zsolti Ladája, hogy elég volt a hosszú szünet utáni évadnyitó gyötrelmekből és a meghibásodott differenciálmű miatt inkább csak a pálya mellől kívánta tovább szemlélni az Eger Rallye eseményeit. A srácok viszont úgy gondolják, hogy az egri csorbát Miskolcon óhajtják kiküszöbölni és szeretnék végre már meglátni a céldobogót, mert mostanában ez nem sokszor adatott meg nekik. Tóth Pistit kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Hó nélkül másabb lesz Mályinka

Létrehozva 2016. április 27. (szerda)

Hó nélkül másabb lesz MályinkaHazai versenyére készülődik Szepesi Marci és Gondos Peti, akik az Eger Rallye-n elért kategóriagyőzelmükkel alaposan feltették maguknak a lécet, és az ellenfeleiket is jócskán felhergelték sikerükkel. Biztos, hogy a borsodi legényeket nem olyan fából faragták, hogy pont saját szurkolótáboruk előtt hagynák kiénekelni a sajtot a szájukból, így bár Marci nem beszélt erről, de mindenki mérget vehet rá, hogy a kategóriájuk legnagyobb kupáiért fognak ezúttal is csatázni. Szepesi Marcellt kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Nem volt jó odalopakodni a kanyarokhoz

Létrehozva 2016. április 27. (szerda)

Nem volt jó odalopakodni a kanyarokhozFekete Dani és Fekete-Tóth Gabi talán még maga sem sejtette, hogy milyen nagy fába vágja a fejszéjét, amikor a monitorról bájosan kacsintott rájuk álmaik Subaruja. Daniék megalkudtak a kocsira, majd munkának láttak, rengeteget hüledeztek az autóban található technikai megoldásokon, de végül annyit dolgoztak, hogy az Eger Rallye-n felvezethették a Rallye2 Bajnokság mezőnyét és kompromisszumok árán ugyan, de célba is értek. A Miskolc Rallye-ra tovább épül a Subaru, immár jó fékek is lesznek rajta, ami Fekete Danit – érthetően- nagyon boldoggá teszi. Őt kérdeztük egri kalandjaikról és a miskolci terveikről.

Bővebben...

R2 - Az autóban és bennünk is van még tartalék

Létrehozva 2016. április 26. (kedd)

Az autóban és bennünk is van még tartalékRemek eredménnyel nyitotta az évet Egerben Zsebe Gabi és Sándor Norbi, akik az eredetileg a 7-es kategóriába sorolt Skoda Feliciával ezúttal a 6-osban támadtak és értek célba a géposztály harmadik helyén. Gabiék számára ugyan már rutinfeladat, hogy a sajátjuknál egyel nagyobb kategóriában kell helytállniuk, hiszen 2015-ben is sokszor kényszerültek ilyen helyzetbe az akkori A/5 kevés indulója miatt. Reméljük idén ez a tendencia végre megszakad és a Zsebe-Sándor páros is végre a saját ellenfeleivel mérheti össze a tudását. No nem, mint ha a nagyobb köbcentisek közt nem tudnának kemelkedőt alkotni... Zsebe Gabit kérdeztük az Eger Rallye-ról.

Bővebben...

R2 - Minden szakaszon gyorsultunk egy kicsit

Létrehozva 2016. április 26. (kedd)

Minden szakaszon gyorsultunk egy kicsit12 év kihagyás a rallyesportban az nem kevés, de pontosan ennyi idő után tért vissza a Rallye2 Bajnokságba és a gyorsasági szakaszokra Godó Tomi, aki keresve sem találhatott volna tapasztaltabb navigátort maga mellé az év eleji „navigátorpiacon” mint Tóth Szabi, aki garantáltan óriási segítsége lesz abban, hogy újra versenyritmusba rázódjon. Tamás és Szabolcs Egerben teljesítette a verseny előtt kitűzött terveit, célba értek, de Miskolcon is hasonló vágyakkal száguldanak majd, csak addigra várhatóan az autójukon is tudnak még egy kicsit okosítani, ami kőkemény a 12-es kategóriában sosem jelent hátrányt. Tóth Szabit kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Jó volt ez nyitásnak

Létrehozva 2016. április 26. (kedd)

Jó volt ez nyitásnakNem igazán zavarták az ismeretlen pályák Szauer Gergőt és Rácz Lacit Egerben, hiszen új autó ide, hideg aszfalt oda ők nem cicóztak, rögvest szakaszgyőzelemmel nyitották az évet a 12-es kategóriában. A vége sem lett rossz, ezüstéremmel tértek haza és Gergő már nem tud nyugodni, a garázsban tüsténkedik a Ladájuk körül, készülődik a Miskolc Rallye-ra. A pályák Borsodban is teljesen ismeretlenek lesznek a mohácsi versenyzőnek, de mint azt már Egerben bebizonyította ez őt egy csöppet sem érdekli, kitűnően helyt tud állni és pokoli gyors tud lenni az ilyen helyzetekben is. Szauer Gergőt kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Mindent a nulláról kellett elkezdenünk

Létrehozva 2016. április 26. (kedd)

Mindent a nulláról kellett elkezdenünkA Veszprém Rallye-n láthattuk utoljára a Rallye2 mezőnyében Ruszó Krisztiánt és Kopcsó Petit, akik egy gyönyörű Lada VFTS-el tértek vissza Egerben. Krisztiánék az évadnyitón még nem teljesen voltak elégedettek a sebességükkel, amit a tesztelés és autójuk pontos beállításának hiányával magyaráznak, de ettől függetlenül azért biztos, ami biztos behúzták maguknak a Lada kupa harmadik helyét. Miskolcon azonban már szeretnének a srácok gyorsabbak lenni, ezért neki is láttak az autó fejlesztésének, hogy a két számukra ismerős gyorsaságin és a még ismeretlen Mályinkán is a lehető leggyorsabban száguldhassanak végig. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

Bővebben...

R2 - Pályafutásom egyik legszebb emléke lesz az Eger Rallye

Létrehozva 2016. április 26. (kedd)

Pályafutásom egyik legszebb emléke lesz az Eger RallyeÚj autóval, új navigátorral, ám hatalmas lelkesedéssel és helyismerettel vágott neki Péter Pál az évad első versenyének, az Eger Rallye-nak. Pali imádta a hazai versenyét, élvezte, hogy barátai, családja és rengeteg ismerőse drukkol neki a pályák mentén, de végül mégis keserédes emlék lett számára az évadnyitó, ami a dolgok jelenlegi állása szerint jó véget fog érni több héttel a leintés után. A Miskolc Rallye pályái a földrajzi közelség ellenére sem túl ismerősek az opeles pilóta számára, az viszont biztos, hogy a rajtig még rongyosra nézi a youtubos videókat ezzel is növelve a borsodi pályákon a helyismeretét. Péter Pált kérdeztük.

Bővebben...