HELL 23. Miskolc Rallye

R2 - A bajnoki címünkhöz méltó módon szeretnénk idén szerepelni

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

A bajnoki címünkhöz méltó módon szeretnénk idén szerepelniNagyon sokáig vártunk Vizelli Karcsinak, a Rallye2 Bajnokság abszolút bajnoki címvédő pilótájának a nyilatkozatára, mivel még napokkal ezelőtt is az volt a kérdés, hogy hol folytatják a pályafutásukat. Jelentjük, a Rallye2 szempontjából örömteli döntést meghozták Kareszék, maradnak a Rallye2 Bajnokságban, nem állnak be az ORB mezőnyébe a rengeteg R5-ös közé, hanem újra a közönség kedvencével, a gyönyörű Lada VFTS-ükkel szántják föl a gyorsasági szakaszokat. Ehhez csupán csak össze kell rakniuk az atomjaira szétszedett kocsit. Vizelli Karcsival beszélgettünk.

Bővebben

R2 - Ott leszünk a Miskolc Rallye-n

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

Ott leszünk a Miskolc Rallye-nIfj. Fogarasi Attila és Toloczkó Peti 2016-ban bajnokként zárta az évet a 8-as géposztályban, de sem ez, sem pedig az abszolút negyedik helyük nem volt elég ahhoz, hogy az idei évet biztosan végig csinálhassák a srácok a Rallye2 Bajnokságban. Miskolcon ott lesznek, de gyakorlatilag a lét lesz a tét Borsodban, a jó szereplésen akár az egész éve is múlhat a móri duónak, akik emiatt (is) izgatottan készülnek az évad nyitóversenyére. Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük.

Bővebben

R2 - Fejlesztjük a kocsinkat, csak ezúttal visszafelé

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

Fejlesztjük a kocsinkat, csak ezúttal visszafeléFróna Jani és Bartha Nándi már 2016-ban is a Rallye2 Bajnokság egyik legöregebb autójával, egy Honda Civic-el rótta a versenykilométereket, de olykor még a citroenes vetélytársak bajszát is húzogatták a jó öreg technikával, kupát is tudtak szerezni Salgótarjánban. Idén azonban a visszafejlesztés mellett döntöttek a srácok, mert az esélyeik rettenetesen eltörpülnek a megerősödő 6-os kategóriában. A teljes változás kedvéért még Nándi is átadja a helyét Magyar Zsoltinak, így egy újdonságokban igencsak bővelkedő évről beszélgethettünk Fróna Jánossal.

Bővebben

R2 - Nem lesz könnyű dolgunk a 6-os géposztályban

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

Nem lesz könnyű dolgunk a 6-os géposztálybanLászló Pisti és Szabó Gabi 2016-ban, hosszú, három évnyi kihagyás után tért vissza a Rallye2 Bajnokság mezőnyébe egy olyan – számukra – új autóval, amellyel korábban nyertek abszolútban is bajnokságot a Rallye2-ben. A tanulóév után Pistiék nagyon várják már a miskolci rajtot, de nem teljesen őszinte a mosolyuk, mert 2017-ben átsorolják őket a 6-os kategóriába. Tudják, hogy nem lesz hátrányukra a nagyobb motor a Hondájukban, de azzal is tisztában vannak, hogy az új R2-k ellenében még a nagyobb hengerűrtartalom mellett is nagyon fel kell majd kötni a tűzálló alsójukat. László Pistivel beszélgettünk.

Bővebben

R2 - Amint tudunk, újra rajthoz állunk a Rallye2-ben

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

Amint tudunk, újra rajthoz állunk a Rallye2-benMolnár Feri bácsinál 2014 végén betelt a pohár és egy gyengébb pillanatában készpénzre cserélte a sokat dédelgetett Hondáját. Szerencsére hamar jelentkeztek nála az elvonási tünetek, ezért belátta, hogy nem lesz ez így jól és az új tulaj által leharcolt Civic-et visszavásárolta, megjavította, hogy Kása Ferivel a jobb1-ben, 2016-ban újra versenyezhessenek a Rallye2 Bajnokságban. Háromszor mutatta meg magát tavaly a páros, jelenleg Feri bácsi az idei évet tervezgeti, pedig január elején egy elég komoly műtéten esett át az A/6-os géposztály korábbi bajnoka. Molnár Feri bácsit kérdeztük.

Bővebben

R2 - Kilátástalan a helyzetünk

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

Kilátástalan a helyzetünkFolyamatosan kérdezzük a Rallye2 Bajnokság résztvevőit az idei évi terveikről, általában mindenki optimista, de a mezőny egyik legismertebb és legsikeresebb résztvevőiről, a Szauer Gergő-Rácz László duóról egy picike jó hírrel sem tudunk szolgálni. A mohácsi páros éve, komoly veszélyben van, ám srácok szorgalmasan keresik a lehetőségeket. Szauer Gergővel beszélgettünk.

Bővebben

R2 - A gumik már megvannak Miskolcra

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

A gumik már megvannak MiskolcraA Ruszkai testvéreknek, Attilának és Máténak nem voltak nagyratörő terveik a P13-as kategóriában, de mégis szerették volna, ha az év végén kupákkal jutalmazzák őket a Rallye Szakág díjátadó ünnepségén, magyarán dobogóra akartak állni a géposztályban. A lehetőség igazából egy MARB versenyen ment el, így csak negyedikek lettek, de Attiláék már régen nem keseregnek ezen, hanem minden idejükkel a felkészülésre és a 2017-es évre koncentrálnak. Ruszkai Attilával beszélgettünk a mögöttük és az előttük álló évadról.

Bővebben

R2 - A megújulás éve lesz 2017

Létrehozva 2017. március 26. (vasárnap)

Zsebe Gábor: A megújulás éve lesz 2017Zsebe Gabi és Sándor Norbi 2016-ban hatalmas csatákat vívott a géposztályában azon a négy versenyen, ahol rajthoz álltak a Rallye2 Bajnokság futamain. Jókat autóztak, ügyesek, gyorsak voltak, mégsem lehetett teljesen őszinte a célban a srácok mosolya. Az ok egyszerű. A 7-es géposztályba rendszerint kevesen neveztek, ezért föntebb sorolták őket a 6-osba, ahol Dávid harcát vívták, az R2-es és az egyéb 1.6-os Góliátokkal. Ezt elégelte meg Zsebe Gabi és elhatározta, hogy idén nagy változásokat eszközölnek a holtszezonban. Ezekről beszélgettünk Zsebe Gabival.

Bővebben

R2 - Meg tudtuk volna fordítani az állást

Létrehozva 2016. május 03. (kedd)

 Meg tudtuk volna fordítani az állástKét abszolút második hellyel kezdte az évet a Vizelli Károly-Vizelliné Jobbágy Éva páros a Rallye2 Bajnokságban, amivel az ifjú pár maximálisan elégedett, bár Miskolcon nagyon megizzadtak azért, hogy elérjenek a céldobogó tetejéig. Karesznak és Évinek itt azonban nem ért véget a hétvégéje, mert éjszaka még Miskolcon kipofozták a VFTS-t, amivel vasárnap már Budapesten csapattak, bemutatva a fővárosiaknak is, hogy milyen az a borsodi, hajdúsági, ladás virtus. Vizelli Karcsit kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Kellett idő, hogy felfogjam a győzelmünket

Létrehozva 2016. május 03. (kedd)

 Kellett idő, hogy felfogjam a győzelmünketBajosan kezdődött és a kezdeti büntetés után további nem várt másodpercek iratkoztak fel Szauer Gergő és Rácz Laci neve mellé a Miskolc Rallye első körében. De mire Gergő kezdett volna elkedvetlenedni a fenyítések és vártnál rosszabbul induló verseny miatt, mégis rájuk mosolygott a szerencse. Olyannyira, hogy hátrányukat ledolgozták, ellenfeleiket sorban sújtották a gondok, Gergő pedig élt a lehetőséggel és egészen az abszolút értékelés, valamint a P-12 kategória első helyéig repítette Ladájukat. Szauer Gergőt kérdeztük.

Bővebben...