HELL 23. Miskolc Rallye

R2 - A legvégén buktunk egy pozíciót

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

A legvégén buktunk egy pozíciótKaptás Levente nem ma kezdte már pályafutását a rallyesportban, de Egerben négy év kihagyás után tért vissza a gyorsasági szakaszokra, ahol csak egy pici választotta el őt és új navigátorát, Böröczi Leventét attól, hogy a második helyen zárják az évad nyitóversenyét. Az a pici, pedig egy árok volt, ahol egy picit elidőztek Leventéék, de tudják jól, hogy mi okozta a bajt és biztos, hogy legközelebb már nem esnek ugyanebbe a csapdába bele. Miskolcon természetesen ott lesznek a srácok, de ezúttal a technika mellett a teljesen ismeretlen gyorsaságikkal is meg kell majd birkózniuk. Kaptás Leventét faggattuk az egri és miskolci versenyekről.

Bővebben...

R2 - A második gyorsaságit már gyönyörűen letoltuk

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

A második gyorsaságit már gyönyörűen letoltukElső Rallye2-es versenyén állt rajthoz az Eger Rallye-n Ifj. Kuncz Dezső, aki Baksai Lacinak olvasta az itinert, a páros egybehangzó véleménye szerint nem is rosszul. De első közös munkájuk és az Eger Rallye a második szakasz után ért nekik véget, amikor a BMW-jükben a vízcső eldurrant, a srácok pedig feladták a viadalt. Ezután persze nem lehet náluk sem a tétlenkedésé a főszerep. Laci teszttel, Dezső pedig rengeteg videózással, illetve a pályák virtuális megismerésével és feldolgozásával készül az április végi Miskolc Rallye-ra. Ifj. Kuncz Dezsőt kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Várakozáson felül kezdtük az Eger Rallye-t

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

Várakozáson felül kezdtük az Eger Rallye-tVárakozásokon felül kezdte, majd a második körben bosszúsan folytatta, de mégis elégedetten zárta élete első Rallye2-es versenyét az Ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter duó. A móri legények azonnal maguk mögé utasították a teljes géposztályukat és az abszolútban is éppen csak, hogy lecsúsztak a kitűzött terveikről, miközben a Hondájuk is jócskán izzott már a vágytól, hogy mihamarabb a dobogón ünnepelhessen az Eger Rallye céljában. Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük egri kalandjaikról.

Bővebben...

R2 - Az utolsó pillanatban szállt el a motorunk

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

Az utolsó pillanatban szállt el a motorunkÓriási munkával és szerencsével mentette meg az Eger Rallye-ját Szemán Sanyi és Horváth Levente. A Hondájuk motorja a trélerre történő felállás közben lehelte ki a lelkét, de a srácok nem estek kétségbe, hajnalok hajnalán kerítettek egy motort, megvették, berakták és néhány óra múlva már vidáman, de holtfáradtan jelentkeztek autójukkal Egerben, a technikai átvételre. Erősen bíznak benne, hogy Miskolcon nem lesz szükségük hasonló bravúrra és egy hibamentes tesztverseny után esetleg a dobogón ünnepelhetik majd a Miskolc Rallye végét. Egri kalandjaikról Horváth Leventét kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Széles mosollyal szerettünk volna csatázni

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

Széles mosollyal szerettünk volna csatázniKevés kilométer, sok kárral. Ez a rövidke mondat jellemzi talán a legjobban Hidegkuti Balázs és Kőhegyi Józsi első Rallye2-es versenyét, új Peugeot 206 RC versenyautójukkal. Balázséknak csupán egy gyorsasági adatott meg és az egri fiaskó tovább hátráltatja őket, mivel a Miskolc Rallye-ra sajnos nem lesznek készen a javításokkal. De a fiúk nem szomorkodnak, hanem készülnek, dolgoznak a Peugeot-on, hiszen a Rallye2 Bajnokság hátra lévő aszfaltos versenyeit már nem szívesen hagynák ki semmilyen indok vagy gond miatt. Hidegkuti Balázst kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Ki kellett volna cserélnem a féltengelyt

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)


Ki kellett volna cserélnem a féltengelytSietve, kapkodva készült az Eger Rallye-ra Hernádi Peti és Bodnár Jani, akiknek végül arra sem volt túl sok ideje, hogy belerázódjon a versenytempóba. A féltengely adta meg magát az ötödik kilométernél a Peugeot 106 Maxi-ban, ami a srácoknak a verseny végét jelentette. Most már a Miskolc Rallye-ra koncentrálnak, ám a javításon túl még egy kis fejlesztésre is lesz módjuk a tervek szerint. De hogy ezek után milyen vágyakkal érkezek a fiúk a hazai versenyükre, arról Hernádi Peti beszélt nekünk.

Bővebben...

R2 - Örülhettünk a második helynek

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

Örülhettünk a második helynekA hétköznapok rengeteg munkája miatt elmaradt (alapos) felkészülés hiánya nehezítette meg Dékány Sanyi és Hegede Tomi évének a kezdetét az Eger Rallye-n. Hondájukban a váltó makacsolta meg magát, megette a kettes fokozatot, de a srácok még így is hősiesen küzdöttek, behozták az autót a 8-as kategóriában a második helyre, ami a kialakult helyzethez viszonyítva elég jónak nevezhető. Tomiék viszont megtanulták az egri leckét, a Miskolc Rallye-ra már maximálisan szeretnének rákészülni, és a váltó javításának is neki látott már Dékány Sanyi, azért, hogy biztonsággal készen lehessen vele a borsodi futam rajtjára. Hegede Tomival beszélgettünk az Eger Rallye-ról.

Bővebben...

R2 - Tesztelni mentünk, kupát szereztünk

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

Tesztelni mentünk, kupát szereztünkGyöngyösi Marcell és Kollár Karcsi az utolsó pillanatban készült el versenyautója nagy felújításával az Eger Rallye előtt, de a munka megérte, meg is hozta a gyümölcsét, mivel a srácok saját elvárásuknak jócskán megfelelve kupákkal a tarsolyukban térhettek haza Egerből, Opeljük pedig nagyon szép lett. Marcellék azonban nem állnak meg, készülnek a Miskolc Rallye-ra is, ahol újra szeretnék magukat legalább ugyanolyan jól érezni magukat, mint az évadnyitó versenyen, Egerben. Gyöngyösi Marcellt kérdeztük.

Bővebben...

R2 - Nem kedveztek nekünk az egri pályák

Létrehozva 2016. április 25. (hétfő)

Nem kedveztek nekünk az egri pályákMindössze tíz kilométert kellett volna még teljesítenie Forgács Laci és Begala Tomi alatt az új BMW-nek, de a felrobbant kipufogó meggátolta a srácokat abban, hogy első közös versenyüket a célban zárhassák. Az autó most átesik egy alapos revízión, a motort is kiveszi a csapat a helyéről, azért, hogy Miskolcon már ne kelljen hasonlóan ki vagy berobbanó eseményekkel számolniuk és biztosan a pódiumon ünnepelhessék meg Laciék a Miskolc Rallye végét.

Bővebben...

R2 - Amíg mentünk, élveztük a versenyt

Létrehozva 2016. április 24. (vasárnap)

Amíg mentünk, élveztük a versenytMásfél gyorsasági szakasz adatott meg Egerben Bencs Zolinak és Bencs Gabinak, mivel a bátori elágazásban a váltójuk megadta magát és bár a szakasz végéig még eljutottak, ott inkább a kiállás mellett döntöttek, nem akarták egy még nagyobb anyagi kárral veszélybe sodorni a Miskolc Rallye-n történő szereplésüket. Zoliék azonban az egri fiaskó után sem szomorkodnak, mivel, amíg mentek jól álltak és ez ad neki erőt és mindent lebíró akaratot a miskolci rajtig hátra lévő időben. Bencs Zolit kérdeztük.

Bővebben...