EREDMÉNYEK

25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Rallye1 25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Historic CREDOBUS Miskolc Rallye2 2019 - Rallye2

Nagy kérdés a beállítás

Létrehozva 2019. április 26. (péntek)

Nagy kérdés a beállításÁprilis utolsó hétvégéjén Miskolcon és környékén rendezik az Országos Rallye Bajnokság második fordulóját, melyen a Turán Motorsport kettőse, Turán Frici és Bagaméri Laci újabb bajnoki pontokért száll versenybe.

 

Az Eger Rallye-t követően a bajnoki tabella második helyén áll Turán Frici és Bagaméri Laci, akiknek az idei esztendőben az Országos Rallye-bajnoki cím megszerzése a kimondott céljuk.

- Szeretjük Miskolcot és a Miskolc Rallye-t, a borsodi pályákat, így nagyon várjuk már, hogy újra versenyezhessünk a Ford Fiesta R5-össel – mondta Frici. - Tavaly ez a szeretet kölcsönös volt, akkor a második helyen értünk célba, idén ezen pont egyet szeretnénk javítani. Eger óta nem ültünk a versenyautóban, de a csapat részt vett Ausztriában egy Mitropa Kupa futamon, így a fiúk számára nem volt olyan hosszú a szünet, mint nekünk. Miskolcon is nagy csatákra számítok, mi mindenképp szeretnénk közel lenni a helyi favoritokhoz, Hadik Andrásékhoz, vagy Balogh Jánosékhoz. Az biztos, hogy szoros verseny lesz.

Turán Frigyes hozzátette: négy pályát kell háromszor is teljesíteni a verseny során, melyek közül nagy kedvence Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt. Tavaly Mályinkán nem igazán sikerült jól menniük, ezen idén mindenképp javítani akarnak, amihez jó alapot ad, hogy tavaly nagyon sokat versenyeztek a rosszabb minőségű utakon, és ilyenből várhatóan itt is lesz néhány kilométer.

- Sátát, majd meglátjuk. Két szervizelés között nagyjából ötven gyorsasági kilométert kell megtenni, egymástól nagyon eltérő jellegű pályákon, így a gumiválasztás, illetve az autó beállítása is nagy kérdés lesz – szögezte le Turán Frici. - A válaszhoz a pályabejárás után leszünk közelebb, de szerintem gyorsasági szakaszok között nem csak kerekeket kell majd cserélgetni, hanem az autón is állítani kell majd. Nem fogunk unatkozni egy percet sem.

- A tavalyi miskolci második helyünk után idén is számolniuk kell velünk, a versenytársainknak – kezdte Bagaméri Laci. - Jól kezdtük az évet, sikerült átmenteni a tavaly Nyíregyházán mutatott tempónkat, így a Miskolc Rallye-t is jó nagy lelkesedéssel várjuk. Nagyon pozitív az egész csapat szempontjából, hogy egy év alatt mennyit fejlődtünk, mennyivel jobban, eredményesebben tudunk együtt dolgozni. Ez egyértelműen kiderült az Eger Rallye alatt is, és reméljük látszódni fog Miskolcon is.

A Hell 25. Miskolc Rallye különlegessége, hogy egyetlen nap alatt kell teljesíteni a 151 gyorsasági kilométert, ami vb-s szint, itthon ez eddig nem volt jellemző. Állóképesség szempontjából nagy kihívás lesz, aki a harmadik körben is a legjobban tud koncentrálni, legkevésbé fárad el, annak a párosnak ez egy győzelmet is jelenthet majd – tették hozzá Friciék.