EREDMÉNYEK

25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Rallye1 25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Historic CREDOBUS Miskolc Rallye2 2019 - Rallye2

Turánéktól férfimunka volt

Létrehozva 2018. április 29. (vasárnap)

Turánéktól férfimunka voltEgyértelműen a győzelmet tűzte zászlajára a Turán Motorsport az Országos Rallyebajnokság második versenyén, a Hell 24. Miskolc Rallye-n. Az első igazi versenynapon ennek megfelelően is autózott Turán Frici és Bagaméri Laci, aminek a „félidőben” a 2. hely az eredménye.

Nagyon szorosan alakultak az egyes gyorsasági szakaszok és az összetett eredmény is a nap első felében, nem csak szinte hanem szó szerint is csak egyetlen tizedmásodperc volt a párosok között, ami a körülmények ismeretében a hihetetlen kategóriába tartozik.

- Hullámzóan alakult a verseny mindenki számára, ugyanis többször is várakoznunk kellett egy-egy szakasz rajtja előtt, ami nem tett jót a ritmus kialakulásának. Mi azonban ehhez is jól tudtunk alkalmazkodni, többek között a Hankook gumiabroncsok gyors bemelegedésének is köszönhetően, így végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk – mondta Frici a szombati versenynap végén. - A pályák változatossága is megkövetelte az alkalmazkodást, amit mi elég jól tudtunk kezelni, és ennek is köszönhető az, hogy a nap végén a 2. helyen állunk. Ugyan Hadik András a második kört „meghúzta”, és egy kicsit elhúzott, de előnye nem tűnik olyan nagynak, amit ne lehetne behozni. Vasárnap egy új nap, új versenynap lesz, három nehéz pályával, amelyek közül a leginkább meghatározó talán Garadna-Mályinka lesz.

- Alapvetően elégedett vagyok a csapat és a mi teljesítményünkkel is – ezt már Bagaméri László navigátor tette hozzá. - A pályák állapotának folyamatos változása rám is külön terhelést rótt, hiszen ezeket az itinerben is követnem kellett. A sötétben való autózás is nagyon jó volt, már gyerekkoromban is ez tetszett a legjobban, és most nem csak élveztem, hanem jól is tudtunk benne dolgozni. Teljes mértékben elégedett vagyok.

Vasárnap három helyszínen összesen 7 gyorsasági vár a Hell 24. Miskolc Rallye versenyzőire.