EREDMÉNYEK

25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Rallye1 25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Historic CREDOBUS Miskolc Rallye2 2019 - Rallye2

Van mit javítani

Létrehozva 2018. április 28. (szombat)

Van mit javítaniA Balogh János-Szőke Tamás páros az egri debütáló futam után Miskolcon folytatja a bajnokságot. Tavaly, Jani részéről hazainak számító verseny nem sikerült túl jól, így idén lesz lehetősége a szépítésre és kiköszörülni a csorbát, új navigátorával az oldalán.

- Igyekeztünk feldolgozni az Eger Ralin történteket és építkezni az ott megszerzett tapasztalatokra – fogalmazott Balogh János. - Merőben más lesz a Hell 24. Miskolc Rallye, mint a szezonnyitó volt. Elsősorban a pályák jellegét tekintve, valamint az időjárás is teljesen más arcát mutatja. Igazi tavaszi körülmények várnak ránk, amiben a változékonyság is komoly szerepet kaphat, hiszen egy-egy záporkönnyen kialakulhat. A szerdai tesztünket sikeresnek értékeljük, sokat mentünk az autóval és több beállítást is kipróbáltunk. Teljes mellszélességgel várjuk a rajtot és egy egészséges drukk van bennünk.

A futam első napján egészen a szlovák határ mellé kell elautóznia a párosoknak, másnap viszont a hagyományos bükki szakaszok teljesítése lesz a program.

- Teljesen más karakterisztikájú autót kell használnunk mind a két versenynap. Az szombati pályákat már elég régen használtuk és az R5-ös autókkal még soha nem közlekedett itt a mezőny. A hernádvécsei és szemerei szakaszok alapvetően jó minőségűek, nem túl szélesek, ezzel ellentétben a teljesen új gyorsaságiként bekerülő selyebi aszfaltcsík már inkább Sajókazára hasonlít. Nagyon tempós és leginkább nyújtott kanyarok jellemzik a kétsávos utat. Vasárnap a Bükköt kell bevennünk ahol már mindenkirendelkezik némi tapasztalattal. A mi tavalyi emlékeink nem túl mérvadóak, hiszen a mostani egy merőben más autó, mint amivel egy éve Mályinkán kalandba bonyolódtunk. Egy rendkívül szoros versenyre számítunk Miskolcon, hiszen azt már az egri hétvége is megmutatta, hogy magabiztosan és gyorsan kell közlekednie annak, aki az elejében akar menni. Remélem, minél hamarabb megjön a komfort érzetem az autóban és akkor mi is egyre inkább ott tudunk lenni az élbolyban.