Visszatérés – a pódiumra!

Létrehozva 2018. április 18. (szerda)

Visszatérés – a pódiumra!A korábbi hagyományokat újjáélesztve idén is Eger adott otthont az Országos Rallye Bajnokság idei első állomásának. A mezőny mind erősségében mind népességében megfelelt az előzetes elvárásoknak, hiszen csaknem 200 versenyautó és versenyzőpáros gyűlt össze, hogy összemérje erejét. A bajnoki nyitányról nem hiányzott Velenczei Ádám és Szedő Csaba sem, akik a Korda Racing Hyundai i20 R5 versenyautójával kilenc hónap távollét után tértek vissza a bajnokság vérkeringésébe.

- Kezdésnek azt hiszem teljesen rendben volt, kockázatmentes autózással, egy nagyon erős mezőnyben szereztük meg az abszolút ötödik helyet – kezdte összegzését az Eger Rallye-ról Velenczei Ádám. „Az első napunk alapvetően az ismerkedés jegyében zajlott, mert a versenyt megelőző tesztet nedves talajon tudtuk megtartani, a hétvégére azonban jobbára felszáradtak a pályák, így szombaton kicsit igazítanunk kellett beállításokon. Csabival azt terveztük, hogy nem megyünk fejjel a falnak, hiszen 9 hónapja nem versenyeztünk az R5-ssel, ezért nem vállaltunk semmilyen kockázatot, megpróbáltunk fokozatosan gyorsulni és közelebb kerülni a többiekhez. Ezt nagyjából sikerült is tartani, hiszen azok után, hogy a kilenc-tizedik hely környékén kezdtük a versenyt, már a szombati nap végére beverekedtük magunkat a top5-be, amit a verseny végéig meg is tudtunk tartani. Ehhez persze nagyon kellet az is, hogy Eriktől és a Korda Racingtől ismét nagyon jó autót kaptunk. A Hyundai nagyon jó volt, az új fejlesztéseknek köszönhetően a motor még erősebb lett, így már kisebb fordulaton is jobban autózható és a futómű is jobb lett. Az egész verseny alatt semmilyen felesleges kockázatot nem vállaltunk, egyetlen meleg pillanatunk sem volt, karcmentesen hoztuk haza az autót. Tudjuk hol maradt még benne, a rajtokban például ott hagytunk pár másodpercet, de ezeket ki fogjuk javítani, úgyhogy bizakodva tekintünk a folytatás elé. Továbbra is fokozatosan szeretnénk gyorsulni, úgy érzem, versenyről-versenyre képesek lehetünk egy-egy helyet előre lépni. Ezúttal is szeretném megköszönni azoknak, akik a tavalyi balesetünk után is bíztak bennünk, Erikéknek pedig a remek versenyautót.

Szedő Csaba navigátora a rendezést méltatta, és arról is beszélt, hogy a tavalyi negatív eseményeket már magunk mögött hagyták.

- Jó kis verseny volt, amennyire vártuk annyira élveztük! – tette hozzá, Szedő Csaba, navigátor. A hosszú téli szünet után remek ébresztő volt a Credobus Eger Rally, sok-sok gyorsasági szakasszal, hosszú versenynapokkal, és kevés pihenőidővel kezdtük az idei szezont. A verseny előtt azt hittük, hogy a Szilveszter Rallyn kihevertük a bukást, de most kiderült, hogy még nem sikerült teljesen, ami a verseny első napjára még rányomta kicsit a bélyegét. Szerintem az éjszakai pályákon már abszolút magabiztosak voltunk, és nagyon-nagyon jó volt a lámpasorunk is. Itt alapoztuk meg a verseny végi ötödik helyünket, amit vasárnap nagy csatában védtünk meg. A mezőny az idei évre tovább erősödött, volt olyan, amikor négyen voltunk fél másodpercen belül egymástól az összetettben, így szerintem kezdésnek teljesen jó ez az ötödik hely. Miskolcon szeretnénk tovább gyorsulni, de ez nem lesz könnyű feladat, mert nehéz pályák és nagyon gyors helyi ellenfelek várnak majd minket a következő bajnokin, úgyhogy fel kell kötni a gatyát.