Ezüstért járnak Egerbe

Létrehozva 2018. április 17. (kedd)

Ezüstért járnak EgerbeMostanában ezüstös hétvégék jutnak Turán Frigyesnek. A tavalyi szezonzárón Farnadi Ágnessel az oldalán, is idei nyitányon pedig Bagaméri Lászlóval a fedélzeten lett második a tapasztalt Fordos versenyző. Turánék a hétvége során négy szakaszt nyertek, de az ötödiktől rosszabb eredményt egyszer sem produkáltak. Egy korai rajt miatt ugyan tíz másodperc büntetést kaptak, ez viszont nem változtatott a pozíciójukon. 23,5 másodperccel szorultak a második helyre, de így is értékes pontokat szereztek a szezonnyitón.

Kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani az egész verseny alatt, ennek a második helyezés lett az eredménye.” – kezdte a hétvége összefoglalását Frici. - Szombaton négy szakaszon is a leggyorsabbak voltunk, ami bizonyítja versenyképességünket. Végig nagy csatában voltunk. Kiválóan működtek a Hankook abroncsok, nagy előny volt, hogy a szerkezetüknek köszönhetően gyorsan elérték az üzemi hőfokot. Nem volt elérhetetlen távolságban az első hely sem, de vasárnap vétettem egy apró hibát, ami 10 másodperc hátrányt okozott. Két század másodperccel korábban indultam, ezért járt az időbüntetés. Mögöttünk folyamatosan gyorsultak az ellenfelek, így nem csak előre, hanem hátrafelé is figyelnünk kellett, de sikerült megőrizni a pozíciónkat.

A Turán Motorsport csapata professzionálisan működött, már a felkészülés alatt és természetesen az egész hétvégén. Jó érzés közéjük tartozni – ezt már Bagaméri László navigátor tette hozzá, majd így folytatta.

Nagyon izgalmas így versenyezni, hogy végig az élmezőnyben vagyunk, a legjobb helyezésekért csatázhatunk, ami mindkettőnknek plusz energiát ad. A korai rajtot nagyon sajnálom, belülről nem is éreztük, de a két század másodpercből az látszik, hogy nem szándékos volt. – mondta Bagaméri Laci. - Ahogy már a verseny előtt is mondtuk, célunk a év végi bajnoki cím, ehhez egy nagy lépést már meg is tettünk. Gratulálunk minden ellenfelünknek, nagyon jó volt velük versenyezni a Credobus Eger Rallye-n.