HELL 23. Miskolc Rallye

Tizedekre menő küzdelem

Létrehozva 2017. március 30. (csütörtök)

Tizedekre menő küzdelemAz Avalon Parkban megtartott sajtótájékoztatóval, majd a fakultatív átvételekkel megkezdődött a Hell 23. Miskolc Rallye, az országos bajnokság nyitó futama. A hétvégi aszfaltos száguldással kapcsolatban Adamovits Márk főszervező elmondta: egy év kihagyás után ismét a népkerti prológgal indul a viadal, szombaton pedig már az ORB élesben méri össze az erejét. Fontos információ, hogy a mályinkai szakasz nézőktől elzárt, és Bükkszentkeresztnél is vannak bizonyos korlátozások.

A főszervező ezért arra kéri a kilátogató szurkolókat, hogy ezt vegyék figyelembe, és tartsák be a rendezők utasításait. A nevezési listából kiderült, hogy a különböző bajnoki osztályokban, több mint 150 páros indul az eseményen, az ORB élmezőnyében pedig nem kevesebb, mint 16 darab R5-ös technika vág neki a távnak.

- Az elmúlt években megkezdett munkának már látszanak az első eredményei, a szövetség ugyanis arra törekszik, hogy néző és versenyzőbarát bajnokságot írjon ki – reagált ezzel kapcsolatban Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. – Nagyon örülünk, hogy ilyen erős a magyar bajnokság, ami Európai szinten nézve is kimagaslónak számít. Azért is boldog vagyok, hogy egyre több fiatal bontogatja a szárnyait, a jövő reménységei már most komoly csatára késztethetik a jelen nagy párosait. Biztos, hogy Miskolc remek házigazdája lesz a szezonnyitónak, minden adott ahhoz, hogy pénteken egy színvonalas versennyel rajtoljunk.

Fotó: Hajósi Miklós

A házigazda részéről Tóth Eszter köszöntötte a sajtó munkatársait és a megjelent pilótákat, navigátorokat. a Hell marketing és kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy nem csak Miskolc-Tapolcán, hanem a hétvégén megnyitott szikszói Angel Petrolon is várják az érdeklődőket, hiszen szombaton ide érkezik a mezőny, vasárnap pedig a díjkiosztónak biztosítanak helyszínt az új benzinkútnál.

A versenyzők közül a bajnoki címvédő Herczig Norbert, valamint a szintén R5-össel induló Balogh János, Turán Frigyes, Ranga Péter és Ranga László is egyetértett abban, hogy óriási csata várható a borsodi pályákon, jósolni teljesen fölösleges, mindenkinek nyomi kell a gázpedált. A mezőnyt tehát pénteken 17 órától a Népkertben láthatják az érdeklődők, szombaton és vasárnap pedig öt helyszínen tizennégy szakaszt teljesítenek a Hell 23. Miskolc Rallye-ra benevezett párosok.