HELL 23. Miskolc Rallye

Leleplezték a tűzpiros R5-öst

Létrehozva 2017. március 25. (szombat)

Leleplezték a tűzpiros R5-östKomoly média és szurkolói érdeklődés mellett mutatta be csapatát valamint új versenyautóját Balogh János és Holczer Dániel. A miskolci Skoda szalonban megtartott, remek hangulatú közönség és sajtótájékoztatón leleplezték az új R5-ös Skoda Fabiat, a múlt sikerei mellett pedig a Skoda Rallye Club párosa a jövő terveiről is beszélt.

Egy hosszú folyamat végére értünk a tavalyi szezon végén, amikor nagy csatában megvédtük a kategória bajnoki címünket – mondta az érdeklődők és a sajtó képviselői előtt Balogh János. – Az előző márkával valóban sikeresek voltunk, de többször feszegettük a teljesítőképességünk határát, érezhető volt, hogy a további erőlepés azzal a technikával nem biztosított. Komoly döntést hoztunk, csatlakoztunk az elit kategóriához, ami egy új irányt, teljesen más utat jelent a korábbiakhoz képest.

Az R5-ös Csehországból érkezett, a versenyeztetését és a technika felkészítését továbbra is, a Balázs Öcsi vezette team végzi majd el. A csapathoz azonban csatlakozott Radó István, akinek szerteágazó feladata lesz, kölcsönös együttműködés várható a két fél között.

Az olyan élversenyzőknek, mint Balogh Jani nagyon fontos, hogy példát mutassanak, és népszerűsítsék a biztonságos közlekedést, amit a jövőben meg is fog tenni – árulta el a közös munkáról Radó István. – Igyekszünk minél szélesebb körben terjeszteni a rally suli programunkat, én pedig a csapatnál egyfajta tanácsadóként fogok dolgozni. Bízom benne, hogy gyümölcsöző, hosszú együttműködés kezdődött el köztem és a Skoda Rallye Club között.

A közönségtalálkozón fotósok és operatőrök kereszttüzében hullott le a lepel, vagyis a nagyközönség először láthatta Balogh Jani és Holczer Dani új R5-ösét. A tűzpiros Fabia előtt rengeteg fotó készült, a párost pedig több televíziós csatorna is faggatta az idei tervekről.

Egy ilyen mezőnyben élmény lesz ralizni – tette hozzá Holczer Dani. – Túlzott terhet nem rakunk a saját vállunkra, hiszen a sikeres közös pályafutásunkban egy új fejezet kezdődik. Természetesen szeretnénk az elejében autózni, de több olyan riválisunk is lesz, akik ebben a kategóriában már komolyabb tapasztalattal rendelkeznek. Igyekszünk ezt a hátrányunkat minél hamarabb ledolgozni. A technikánk versenyképes, a csapat és mi is rendkívül elszántak vagyunk. Előbb utóbb ennek meglesz az eredménye.

A közönségtalálkozón egy kvízjátékot tartottak, a regisztrált szurkolók között pedig értékes ajándékokat sorsoltak ki. Ketten a Hell 23. Miskolc Rallye előtti teszten beülhetnek Balogh Jani mellé az R5-ösbe, többen Skoda Rallye Club-os pólót, valamint autogrammkártyát nyertek. Hát így indul a 2017-es év a páros számára. Várakozással, izgalommal telve egy nagyon komoly ORB-s mezőnyben.

Fotók: Zsarnai Krisztián