HELL 23. Miskolc Rallye

Nagy meccsekre számít a címvédő

Létrehozva 2017. március 23. (csütörtök)

Nagy meccsekre számít a címvédőA visszaszámlálás megkezdődött, ismét éles üzemmódba kapcsol az SRTH. Gyorsan idézzük fel a tavaly történteket: Herczig Norbert és Bacigál Igor ötből öt győzelemmel lett ismét abszolút magyar bajnok, így a fehérvári futamtól kezdve vagy kedvtelésből indultak, de olyan is előfordult, hogy csupán a pálya széléről figyelték az eseményeket. Most azonban új bajnokság, új lehetőségek, új tét, új remények. Az R5-ös Fabia megmaradt, mint ahogyan a csapat és a páros is. Herczigék a jól bevált, sikeres összeállításon nem változtatnak, sőt a terveik is ugyanazok. 2017-ben is az abszolút elsőségért szállnak harcba.

- Sok idő kimaradt az utolsó olyan versenyünk óta, aminek nagy volt a téjte, ezért izgatottan várjuk, hogy végre induljon az idei bajnokság – árulta el érzéseit Herczig Norbert. – Az előzetes hírekből értesültünk arról, hogy a 2017-es évadra mennyire népes mezőny áll össze. Ez egy fantasztikus irány. Ha jól tudom, versenyautóban ennyire erős mezőny egy nemzeti bajnokságban sem volt még. Annak pedig különösen örülünk, hogy több fiatal is beáll a "táncba". Jöjjenek, tanuljanak, hiszen övék a jövő. Ennek ismeretében még komolyabban vesszük a nyitány előtti időszakot, maximálisan fel kell készülnünk a Hell 23. Miskolc Rallye-ra. Idén egyébként is kevesebb lesz a hibázási lehetőség, mert nyolc helyett hét futamból áll majd a szezon. Ezt is egy pozitív változásnak tekintjük, mert szerintünk a magyar bajnokság nem bír el nyolc versenyt. Abban viszont bízunk, hogy az elfogadott versenynaptár már nem fog változni.

Herczig Norbert és Bacigál Igor elszántsága, győzni akarása sem fog változni – erre mérget vehetünk. Az elmúlt két esztendő sikerszériája után csak és kizárólag azzal a céllal vághatnak neki az évnek, hogy zsinórban harmadszor is ők legyenek a legjobbak. A megerősödött mezőny ismeretében azonban elképzelhető, hogy ez minden eddiginél nehezebb lesz.

- Egyik bajnoki címünket sem kaptuk ingyen, keményen meg kellett dolgozni érte tavaly és azt megelőzően is – szögezte le a pilóta. - Ennek a szezonnak is ugyanolyan lelkesedéssel, győzni akarással vágunk neki. Biztos, hogy kiélezett, rendkívül komoly csatákat fogunk vívni, de a szeretett sportágunknak ez az egyik szépsége, ez viszi előre. A Hell 23. Miskolc Rallye előtt egy hosszabb tesztünk lesz, hiszen az autóba télen belekerült frissítéseket szeretnénk kipróbálni. A motorszoftver, a hátsó differenciálmű, valamint a lengéscsillapítók is változtak, ezért biztos, hogy a tavalyi beállításokhoz képest lesz némi változás. Miskolcon egyébként szenzációs verseny lesz: Kánó már rég volt a programban, a fölmart, már-már murvás aszfaltra nagyon figyelnünk kell, Bükkszent és Mályinka pedig egyszerűen VB-s. Nagy kihívás előtt állunk és egy jó rajt sokat lendítene rajtunk., de azt gondolom, hogy a szezon elején nincs mit taktikázni, menni kell, és később majd meglátjuk, ez mire lesz elég.