HELL 23. Miskolc Rallye

Tiszta évet szeretnének futni

Létrehozva 2017. március 23. (csütörtök)

Tiszta évet szeretnének futniAz N csoportos Mitsubishiből egy Hyundai i20 R5-ösbe ül át 2017-ben Lovász Pál és navigátora, Kürti Tamás. Az autót a tavalyi Szilveszter Rallye-n próbálták ki, majd az Andorrában február elején megrendezett Rally Ronde Val Merula sprint versenyen ismerkedtek tovább az új versenygéppel. A Hyundai nagyon jó benyomást tett a pilótára, aki bízik benne, hogy a Hell 23. Miskolc Rallye-n nem csak ő, hanem az egész csapat felkészülten tud majd részt venni, eredményesen szerepelni.

- Nagyon jók az első tapasztalataink az autóval kapcsolatban, katasztrofális, vagy nagyon rossz időket egyik versenyen sem mentünk vele. A motorja erős, a futóműve fantasztikus és remekül fékezhető is. Mindezek mellé azonban nekünk is jól fel kell készülnünk, hogy a magyar bajnokságban kellő színvonalon tudjuk szerepeltetni az i20-t. A verseny előtti tíz nappal kapjuk meg ismét az autót, ezután rögtön elkezdünk vele tesztelni – fogalmazott Lovász Pál.

A pilóta szerint Európa egyik legjobb mezőnye áll össze itthon, a 2017-es évadban rengeteg Top autó lesz a gyorsasági szakaszokon, jó versenyzőpárosokkal. Lovász Pál nagy várakozással tekint az új bajnokság elé, szeretnének tiszta, problémamentes évet futni. Az ORB-n kívül a terveik között szerepel néhány EB futamon való részvétel is, amelyek a tapasztalat szerzés szempontjából biztos, hogy hasznosak lesznek. Nagyon várják már a borsodi nyitányt, hiszen kíváncsiak arra, hogy élesben mire mennek az R5-ös dömpingben.

- Az országnak Miskolc az egyik rally fellegvára. Nagyon jó pályák vannak a térségben, és az ott élő emberek többször bebizonyították már, hogy nagyon szeretik a sportágat. A helyi menők ellen nehéz lesz versenyezni, de szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk az új technikával – mondta el Lovász Pál. - A navigátorom marad a Kürti Tamás, akivel nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Lelkes és nagyon jól végzi feladatát. A csapatnál annyi változás van, hogy Kazinczi Leventével kibővültünk, próbálunk technikailag és a megjelenésünkben is előrébb lépni – tette hozzá a pilóta.