HELL 23. Miskolc Rallye

Nagygenerál a téli szünetben

Létrehozva 2017. március 19. (vasárnap)

Nagygenerál a téli szünetbenIfj. Kiss László és navigátor felesége számára a tavalyi volt az első év az Országos Rally Bajnokság királykategóriájában. A kezdeti nehézségeik után egyre jobb formába lendültek és végül az abszolút értékelés hatodik helyen zárták a 2016-os szezont. A páros az idei esztendőben is az R5-ös Ford Fiestával áll oda a rajtvonalhoz, igaz, az autó komoly generálon esett át.

 

 

- Teljes felkészítést kapott a Ford a téli hónapokban. A komplett hajtásrendszert kiküldtük az M-Sportba, a motorra is mondhatjuk, hogy új, hiszen tavaly év végén kapta meg a fejlesztést. A karosszériánk darabokra lett szedve és fel lett újítva. Ebből eredően mondhatom azt, hogy egy teljesen új autóval leszünk ott a 2017-es szezonnyitó futamon – foglalta össze a mögöttük álló hónapok eseményeit ifj. Kiss László.

A miskolci pilóta sajnálja, hogy az Eger Rallye idén kimaradt a versenynaptárból, de kárpótolja, hogy hazai környezetben kezdheti el a bajnoki évadot. Előtte két teszt vár rájuk: Domaháza és Zabar között a hivatalos Pirelli teszten vesznek részt, majd az M-Sport mérnöke érkezik hozzájuk, hogy közösen találják meg a legjobb beállításokat és egy százszázalékos autóval tudjanak megjelenni a Hell 23. Miskolc Rallyen.

- Tavaly az abszolút negyedik helyről véreztünk el Bükkszentkereszten, az volt eddigi legjobb részeredményünk. Ha a sok R5-ös autó között az első ötben tudnák menni, az egy nagyon jó eredménynek számítana. De ahogy halljuk a híreket, mindenki komolyan készül az idei szezonra, nagyon nehéz dolgunk lesz minden versenyhétvégén. Ha őszinte akarok lenni, azt kell mondjam: Herczig Norbiékkal nem valószínű, hogy fel tudjuk majd venni a versenyt, de abban azért bízom, hogy a helyi erőknek méltó ellenfelei leszünk. Nagyon jó lenne, ha a többi Fordos pilótával mi is ott lennénk az élmezőnyben már az idei első futamon is – mondta ifj. Kiss László.