EREDMÉNYEK

25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Rallye1 25. HELL Miskolc Rallye a MENTO kupáért - Historic CREDOBUS Miskolc Rallye2 2019 - Rallye2

R2 - Gyorsan és tökéletesen dolgoztuk fel a pályákat

Létrehozva 2016. április 26. (kedd)

Gyorsan és tökéletesen dolgoztuk fel a pályákatLeitgéb Judit és Klézli Szabi már az év első megmérettetésén is hozta a tőle megszokott biztos formáját és hibáktól mentesen célba vitték a kis Suzuki Ignisüket. Ezzel teljesítették is a saját célkitűzésüket, hiszen a legfontosabb számukra, hogy mindig a céldobogón ünnepelhessenek és, hogy jól érezzék magukat a versenyhétvégéken. Ez most is meg volt, de, hogy a Miskolc Rallye-n ott tudnak e lenni Juditék, az még a jövő zenéje. Erről és az Eger Rallye-s élményeiről faggattuk Leitgéb Juditot.

Hogyan készültetek az Eger Rallye-ra?

A jól bevált receptet alkalmaztuk, a tököli rallyeedzésre utaztunk el egy héttel az Eger Rallye-t megelőzően, ahol újra megbizonyosodhattunk arról, hogy rendkívül hasznos tud lenni egy ilyen verseny előtti felkészítő tréning. Kicsit felfrissítettük a tavalyi emlékeinket. Eredményes volt a teszt és jól is éreztük magunkat valamint az autót is alaposan kipróbáltuk az idei év első éles bevetése előtt. Az egri utunk egy kissé kalandos volt, de Egerben jól alakult a versenyre történő felkészülésünk, mivel elég gyorsan és tökéletesen fel tudtuk dolgozni a tempós, ritmusos gyorsasági szakaszokat. Sikerült lényegesen javítanunk a tavaly használt itinereinken, most sokkal jobbat írtunk. A pályák tetszettek, bár én még egyiken sem mentem, nekem mindegyik új volt.

Hogyan alakult a versenyetek?

Különösebb kalandunk nem volt, hacsak azt nem számolom a kalandok közé, ahogyan átjutottunk Tarnaszentmárián a bitang rossz minőségű etap útvonal miatt. Majdnem megkönnyeztem, ahogy át kellett küldeni a versenyautónkat azon a minősíthetetlenül rossz úton. Ettől függetlenül mi személy szerint nagyon jól éreztük magunkat és én úgy gondolom, hogy a tavalyi Eger Rallye-hoz viszonyítva sokkal jobban autóztam. Egyre inkább megtaláljuk Szabival a kocsiban is az összhangot. A Suzukink hibátlan volt, nagyon szépen köszönjük a csapatunknak a munkáját, a nyugodt mentális körülményekkel egyetemben. Külön köszönet a szponzorainknak. Van még tanulnivalónk, de szerintem jó úton járunk. A kategóriánk nyolcadik helyén zártunk Egerben, míg abszolútban a 37. helyet csíptük el.

A Miskolc Rallye-n ott lesztek e?

Sajnos nem. Mi szeretnénk menni, de vannak olyan tényezők, amik közbe szóltak. Maradjunk annyiban, hogy a szándék meg volt a részünkről. Legközelebb csak a két murvás futam után, a Székesfehérvár Rallye-n találkozhattok majd ismét velünk.

Salánki Gábor – Rallye2.hu